ProefMei Scholenproject: Marco Polo

Basischool Marco Polo, Tuinwijk, Bergen op Zoom

Het scholenproject gaat van start in Bergen op Zoom

Hoe strik je een stropdas? De dames van PION Horeca en Promotie legden het uit aan de leerlingen van Basisschool Marco Polo en De Borghoek vandaag.

Ze gingen de keuken in om een overheerlijk aspergerecept te bereiden onder begeleiding van LarsKookt En de bezoekers uit de wijk hebben er op zeker van genoten hoor. De mensen van Stichting Bevrijding Brabantse Wal vertelden over de klaproos en de betekenis er van (weet u dat?). Na deze uitleg mochten de leerlingen samen met hen en @weWest Brabant Natuurmonumenten klaprozen gaan zaaien en bijenhotels bouwen.

De mannen van Klaassen Ontwerp hadden hun strijkkwartet weer opgesteld en daar mocht iedereen zijn of haar eigen T-shirt ontwerpen en maken! Wat at men in de 2e Wereldoorlog ? Het antwoord op deze vraag en meer gaf Het Creatie Depot.

Een vlotte babbel aan tafel en uitleg over het ProefMei Bergen Op ZoomScholenproject van Stadlander werd gegeven door FRIS Presentaties Om de leerlingen lekker actief en scherp te houden hadden de dames van Plan-C lifestyle Voeding, Personal trainer & Coach op locatie een militaire bootcamp in elkaar gezet.

Daarna kregen de leerlingen nog uitleg en praktijkvoorbeelden over suiker in voeding. De mannen van Huijgens Verhuurbedrijf zijn tijdens de dag zelf niet aanwezig maar hun aanwezigheid voor en na het evenement is van groot belang. Zij zorgen ervoor dat de keuken en tent op hun plek staan maar ook dat er stromend water en elektra is.