ProefMei Scholenproject: Gummarus

Stadlander, Basisschool Gummarus, Steenbergen

Het scholenproject bezoekt Steenbergen

De leerlingen uit groep 8 van Basisschool Gummarus en De Nieuwe Veste gingen vandaag, onder het genot van een heerlijk zonnetje, aan de slag in de keuken. Er werd een overheerlijke lunch bereid voor de buurtbewoners.

In groepjes gingen ze bij als verschillende onderdelen van start. De keukenbrigade onder leiding van LarsKookt begon met het maken van een aspergesoep. Bij Plan-C lifestyle Voeding, Personal trainer & Coach op locatie werden ze voorgelicht over gezonde voeding en onderworpen aan een militaire bootcamp. De mensen van West Brabant Natuurmonumenten en Stichting Bevrijding Brabantse Wal werkten samen aan de activiteit. Ze maakten bijenhotels en zaaiden klaprozen in het braakliggende stuk grond aan de zijkant van de school.

De dames van PION Horeca en Promotie dekten de tafels voor onze gasten en vertelden de leerlingen hoe je mensen ontvangt en aanspreekt. Ook werd er uitgelegd hoe je een stropdas strikt… altijd goed om te weten natuurlijk. Hoe smaakt een tulpenbol? Bij het Het Creatie Depot konden de kids dat proeven, en eerlijk gezegd was het niet vies! Een logo ontwerpen en dat vervolgens op een t-shirt strijken wat je vervolgens mag houden. Supercool en dat kon bij Klaassen Ontwerp.

In de tent, gefaciliteerd door Huijgens Verhuurbedrijf genoten de gasten van een lunch die ze door Stadlander werd aangeboden in het kader van het ProefMei Bergen Op Zoom Scholenproject.