ProefMei Scholenproject: De Dobbelsteen

Stadlander, Basisschool de Dobbelsteen, Hoogerheide

Het scholenproject bezoekt Hoogerheide
Vandaag waren we in Hoogerheide. Achter het Gemeentehuis stonden alle activiteiten opgesteld om er, ondanks het wat mindere weer, een leuke dag van te maken.

Chef kok Lars van LarsKookt had een prima plekje in de volledig uitgeruste containerkeuken van Huijgens Verhuurbedrijf om te koken met de leerlingen van groep 8 van obs De Dobbelsteen. Plan-C lifestyle Voeding, Personal trainer & Coach op locatie had een mooie stormbaan aangelegd en gaf informatie over gezond eten en suikers in je voeding.

De dames van PION Horeca en Promotie gaven les in etiquette en hospitality en leerden de kinderen ook nog een stropdas strikken. Bij het strijkkwartet van Klaassen Ontwerp mochten de leerlingen hun eigen gemaakte logo op een t-shirt strijken. In het Foodlab van Het Creatie Depot haf een hele leuke workshop over eten in de 2e Wereldoorlog inclusief proeven van tulpenbollen!!

Samen met Natuurmonumenten werden er bijenhotels gemaakt en Stichting Bevrijding Brabantse Wal was aanwezig om meer te vertellen over 75 jaar bevrijding en er werden klaprozen gezaaid. Tijdens lunch, waar de buurtbewoners massaal op af waren gekomen, werden de bewoners bijgepraat over het ProefMei Bergen Op Zoom Scholenproject door FRIS Presentaties.

Er waren ook veel Stadlander collega’s aanwezig om het geheel in goede banen te leiden.
Iedereen die vandaag heeft geholpen op weke manier dan ook hartelijk dank!!!