Kleurrijke memoborden Heiningen

Gageldonk, Bergen op Zoom

Kleurrijke memoborden in de Heiningenflats

De entrees van de Heiningenflats zijn weer een stuk kleurrijker. De activiteitencommissie AC Samen Thuis heeft de witte muren in de entrees opgefleurd met grote, gekleurde vlinders. Het is niet alleen kunst, maar heeft ook een functie: op de vlinders kunnen memobriefjes geplaatst worden.

Want waar 360 huishoudens verdeeld over 3 flats samenwonen, is er altijd wel iets weg te geven, te ruil aan te bieden of iets waar je een ander blij mee kunt maken. Zo hebben de vlinders een dubbel doel: ze geven de entrees meer kleur én ze gaan rommel in de entrees tegen. Want bewoners kunnen nu een briefje ophangen om hun gebruikte spullen aan te bieden.

De flats aan de Heiningen knappen steeds verder op. In samenwerking met het Stadlander Buurtcultuurfonds en kunstenaar IWAZ hebben bewoners al mooie zitjes gemaakt voor de entrees. In coronatijd hebben zij de deuren naar de galerijen voorzien van vrolijke kleuren. Een mooie actie om met elkaar in contact te komen. En nu zijn er dus de vlinders, die bewoners nog een stapje dichterbij elkaar brengen.